Noodzaak

Zwanger, wat nu?

Op het moment dat een jonge zwangere vrouw op zoek is naar hulp bij haar zwangerschap, zal in vele gevallen het internet worden geraadpleegd. Een groot deel van deze doelgroep zal in eerste instantie haar situatie niet aan de grote klok hangen en de zwangerschap misschien wel helemaal niet bekend durven te maken. Denk hierbij ook aan jonge vrouwen in streng religieuze gezinnen, zeer jonge meisjes of vrouwen die te maken kunnen krijgen met eerwraak, zwangerschap na verkrachting of uit schaamte om wat voor reden dan ook. 

Stichting De Wijkwieg stelt zichzelf dan ook ten doel om op het moment dat deze moeders de meeste vragen hebben, ze bij ons terecht kunnen en we ze kunnen opvangen. Goede online vindbaarheid is dan ook onmisbaar. De stap naar de reguliere hulpverlening is voor deze doelgroep vaak groot. Indien een jonge vrouw geen contact durft, kan of wil opnemen met reguliere hulpverlening, moet de drempel zo laag zijn dat ze wel contact zoeken met de Stichting De Wijkwieg.

Zonder vooroordeel zal Stichting De Wijkwieg 24 uur per dag bereikbaar zijn voor deze doelgroep om informatie te geven, een luisterend oor te bieden, alternatieven aan te reiken en te wijzen op een eventuele liefdevolle opvang locatie in Genemuiden. Dit eerste contact is erg belangrijk. Veel vrouwen kiezen namelijk alleen uit gebrek aan hulp of uit angst voor bijvoorbeeld een abortus. Deze keuze heeft vaak voor de rest van hun leven psychische dan wel lichamelijke gevolgen.

Stichting De Wijkwieg biedt een laagdrempelig en vertrouwelijk alternatief en is een aanvulling op de reguliere zorg. Desgewenst zorgen wij voor anonieme hulp of doorverwijzing.

...